Val je sneller af met groene thee en sport?

Dokters zochten het voor je uit.

Een razendsnel metabolisme dat die zak chips even snel weer wegwerkt als je hem hebt opgegeten, we zouden er natuurlijk graag voor tekenen. Van bepaalde dingen zoals groene thee, koud water drinken en krachtoefeningen wordt gezegd dat ze je stofwisseling kunnen versnellen waardoor je calorieën vlugger verbrandt, maar is dat wel zo?

Als we kijken naar onze stofwisseling dan zien we dat de snelheid genetisch bepaald is. Onze stofwisseling wordt daarnaast beïnvloed door externe factoren zoals je hoeveelheid spieren en hoeveel je beweegt. Zelfs slapen, eten, de trap opwandelen, huishoudelijke taken uitvoeren, etc. spelen daarin een rol.

Uit onderzoek kwam naar voor dat koud water drinken geen effect heeft op je stofwisseling. Hetzelfde bij spieroefeningen. Bij de ene zorgen meer spieren ervoor dat men afvalt maar bij andere mensen hebben meer spieren geen enkel effect op afvallen. We reageren dus verschillend op prikkels. Helaas geeft groene thee ook niet het gewenste effect.

De conclusie is dat er geen duidelijke lijn valt te trekken in wat voor wie gaat werken. Voor de ene gaat spieren kweken helpen en anderen zijn weer meer gebaat met water drinken. De enige manier is om het zelf te ontdekken. Drink voldoende water en een kop groene thee en beweeg regelmatig. Baat het niet dan schaadt het niet.

Bron: Trust Me I’m A Doctor

Scroll to top