Ben ik een emo-eter en bestaat emo-eten wel?

Nee! Er is gewoon geen bewijs dat we structureel onze emotionele miserie wegeten. Uit nieuw onderzoek van psychologen Peggy Bongers en Anita Jansen blijkt dat ‘meer’ eten als we ons verdrietig, rot of eenzaam voelen niet bestaat. Mensen die naar eten grijpen als ze zich niet goed in hun vel voelen, doen dit ook als ze zich juist opperbest voelen. Denk maar aan dat gezellig etentje of die heerlijke vakantie. En trouwens, mensen die kampen met stress en negatieve emoties als rouw en verdriet vallen vaak juist kilo’s af omdat ze geen hap door hun keel krijgen. Nochtans zíjn er mensen die ongelukkig zijn en zich volproppen? Ja, maar er komt meer bij kijken. Zij hebben een breder eetprobleem. Ze eten ook als ze lekker eten zien of ruiken, en zijn sowieso minder goed in staat van lekker eten af te blijven.

Scroll to top