Ik eet minder maar val nog steeds niet af!

#dieet #afvallen #bijkomen

Frustrerend niet? Hoe komt dit en wat doe je eraan? Enkel minder eten en meer bewegen is niet de oplossing. Het grote probleem met diëten is dat je bepaalde voedingsmiddelen gaat schrappen waardoor je hersenen net meer gaan hunkeren naar die voedingsmiddelen. Je hersenen raken letterlijk uitgehongerd. Hierdoor hou je het niet vol en kom je zelfs op termijn (weer) bij (het jojo-effect). Door het diëten gaat je lichaam elke minieme portie heel goed vasthouden en opslaan. Een andere reden kan stress zijn. Je hormonen zijn niet meer in balans en je maakt teveel cortisol aan. Als we ouder worden hebben we sowieso minder calorieën nodig. Steeds meer onderzoek toont aan dat periodiek vasten zoals het 5:2 dieet (wanneer goed uitgevoerd) en cognitieve training bij Govitas het beste resultaat geeft. Ook op lange termijn. Diëten is dus gewoon lekker eten wat je zelf wil en zeker niets gaan schrappen uit je voeding.

Scroll to top