Is meditatie iets voor mij?

#stress #ontspanning #meditatie

Als we onder stress staan maken we meer cortisol aan. Af en toe in een stressvolle situatie belanden is niet zo erg en cortisol helpt ons deze periodes door. Maar wanneer we continu onder spanning staan is de constante aanmaak van cortisol minder positief. Je ontwikkelt slaapproblemen, komt sneller bij in gewicht, de bloedsuikerspiegel verhoogt, je krijgt meer last van darmkrampen, depressie enz. Door elke dag minstens 15 minuten te mediteren breng je deze cortisolniveaus sneller naar omlaag na een stressvolle situatie. Als je wil starten met meditatie doe dit dan geleidelijk aan. De eerste week begin je met 5 minuten, de tweede week 10 minuten tot je uiteindelijk aan 15 minuten komt.  Wees niet te streng tijdens het mediteren. Er mag van alles door je hoofd gaan. Elke gedachte die opkomt is oké, elk gevoel is oké. Bij mensen die al meer dan 3 jaar mediteren werd ontdekt dat ze negatieve emoties beter kunnen reguleren.

Scroll to top