Je hebt vast al gelezen dat we veel te hygiënisch zijn. Wist je dat dit ook een effect heeft op onze mentale gezondheid?

#hygiëne#mentalegezondheid

Door de verstedelijking komen we minder in contact met organismen die het immuunsysteem reguleren en ontstekingen onderdrukken. Hierdoor verhoogt eveneens het risico op stressgerelateerde psychiatrische stoornissen. Ja, hygiëne heeft zelfs een effect op onze mentale gezondheid. Kinderen die opgroeien in een landelijke omgeving en in contact komen met dieren en goede ouderwetse modder (vol bacteriën), hebben een beduidend beter immuunsysteem dat beter bestand is tegen stressgerelateerde gebeurtenissen en daardoor hebben ze minder kans op mentale aandoeningen zoals posttraumatische stressstoornis. Ga meer de natuur in en hang letterlijk het varken uit!

Scroll to top