Hebben social media effect op ons?

Social media hebben effect op ons!

Dit zowel positief als negatief. Positief is dat je fijne contacten kunt onderhouden, zelfs als je minder mobiel bent of op een moeilijk bereikbare plaats verblijft. Negatief is het zien voorbijkomen van zeer mooie mensen die leuke avontuurlijke situaties beleven en veel vrienden hebben. Dit kan ons onzeker maken. Vooral als we het gevoel hebben aan al deze zaken te moeten voldoen. Dit kan behoorlijk wat angst oproepen. “FOMO” (fear of missing out) geeft aan hoe groot het effect van social media is op het zelfbeeld van mensen. Onderzoek toont aan dat mensen met een laag zelfbeeld vatbaarder zijn voor de negatieve effecten van social media. De oplossing is echter niet je social media bannen maar werken aan je zelfbeeld.

Scroll to top