Gelukkig zijn, hoe doe ik dat? Je krijgt van ons 30 tips die je productief, gelukkig en succesvol maken!

#gelukkig #geluk #ikwilgelukkigzijn

Tip 1: zet je in om je doelen te bereiken in het leven. Door toewijding blijf je jezelf verbeteren en ontwikkelen.

Tip 2: mensen geven niet om de dure kleding die je draagt, de grootte van je huis, auto enz. Ongeacht wat je hebt ondersteunen vrienden je omdat ze van je houden om wie je bent.

Tip 3: wees dankbaar! Het vermindert zelfs ziektes als je dankbaar bent. Schrijf elke dag op waarvoor je dankbaar bent.

Tip 4: neem actie! Enkel praten over wat je wil doen haalt niet veel uit. Zet stappen om je plannen om te zetten in daden. Actie ondernemen vergroot je vermogen om succesvol te zijn en daadwerkelijk te slagen in het behalen van je doelen.

Tip 5: we krijgen allemaal wel eens te maken met een afwijzing. Neem dit niet persoonlijk! Probeer er uit te leren. Bv, waarom heb ik die baan niet gekregen? Gebruik het als feedback om dingen beter te maken.

Tip 6: mensen die slim en sociaal zijn verdienen meer dan vergelijkbare mensen. Investeer in je persoonlijke ontwikkeling en communicatieve vaardigheden.

Tip 7: wees voorbereid op een slecht scenario. Het maken van een plan B geeft je belangrijke inzichten.

Tip 8: geld maakt niet gelukkig. Je kan veel kopen maar geen liefde of gezondheid. Richt je eerder op je passie en niet op wat er op je bankrekening staat.

Tip 9: plan je activiteiten goed in. Doe niet teveel zaken tegelijkertijd. Het vermindert de productiviteit en verhindert om je doelen te bereiken. Doe één ding tegelijkertijd en werk deze ook af!

Tip 10: leef in het hier en nu. Je verleden kan je niet veranderen en de toekomst niet voorspellen. Geniet van wat er nu voor je ligt.

Tip 11: je hebt niet altijd gelijk. Relaties lijden onder discussies van gelijk of ongelijk hebben, goed of fout. Het loslaten van altijd gelijk willen hebben betekent niet dat je je standpunt laat varen.

Tip 12: maak een reis. Een rondreis is een perfecte manier om jezelf verder te ontwikkelen, patronen te doorbreken en opener te worden. Je bent weg van dagelijkse beslommeringen, krijgt inzicht en diepe waardering voor wat je thuis hebt.

Tip 13: meng je werk niet met je privéleven. Iedereen heeft vrije tijd en ontspanning nodig, weg van het werk.

Tip 14: neem afstand van je haatgevoelens. het is een negatieve focus en je gedachten laten je behoorlijk ellendig voelen. Het leven is veel mooier als je niet boos bent.

Tip 15: zorg eerst voor jezelf en dan pas voor anderen. Mensen die vrijwilligerswerk doen voelen zich gelukkiger, hebben een beter zelfbeeld en ervaren meer energie. Zorg eerst voor je eigen behoeften en dan pas voor anderen.

Tip 16: praat over je problemen. Schaamte en slecht voelen wordt gevoed door geheimhouding.

Tip 17: laat je tranen maar komen als je verdrietig bent.

Tip 18: maak doelen. Je wordt gelukkig door het maken en behalen van leuke doelen. Daarna kan je het halen van een doel vieren.

Tip 19: leg de schuld niet bij anderen maar neem zelf verantwoordelijkheid. Wees zelf flexibel en ga op een positieve manier met de situatie om.

Tip 20: als je je somber voelt dan helpt het om een hele dag naar grappige films te kijken waarmee je eens goed kan lachen.

Tip 21: zaken die je niet kunt veranderen kan je beter omarmen of accepteren. Richt je op de zaken die je wel kunt veranderen.

Tip 22: contact met mensen maakt gelukkig. Zeg eens “goedendag” tegen de eerste de beste die je tegenkomt.

Tip 23: wees lief tegen je zelfbeeld. Ga voor de spiegel staan en zeg tegen jezelf dat je van je houdt.

Tip 24: wees in het algemeen lief voor jezelf. Zorg goed voor jezelf. Vraag jezelf af of het goed is voor je, is het gezond, is het lief enz. Verzorg jezelf met gezond en lekker eten, genoeg slaap, rust, verwen jezelf door bv een warm bad te nemen, een goed boek of een wandeling.

Tip 25: perfectie hoeft niet. Als we alles perfect willen doen presteren we minder goed dan wanneer we het goed willen doen. Voldoende is eveneens goed. Je beleeft op die manier heel veel avonturen en staat midden in het leven. Je wordt gelukkiger dan perfectionisten.

Tip 26: kies jouw ideale ochtendroutine. Wordt wakker met de aandacht op jezelf. Kies je doelen en wees dankbaar voor 3 kleine dingen. Richt je dan pas op je ontbijt/gezin.

Tip 27: dingen gedaan krijgen. Denk je al lang om die ene persoon op te bellen of die brief te versturen? Doe het dan nu. Laat niets in je hoofd hangen en zet alles op papier. Verdeel je gedachten in 3 lijstjes: een urgente lijst (wat eerst moet gebeuren), een to do lijst (wat later kan uitgevoerd worden) en een wish list (wanneer er tijd overblijft).

Tip 28: leer “nee” zeggen. Wanneer je “nee” zegt houd je meer tijd en energie voor jezelf over? Zeg “ja” tegen belangrijke zaken en je merkt dat je je veel beter gaat voelen.

Tip 29: koop een dagboek. Schrijf daarin zeker 3 kleine zaken die die dag gebeurd zijn waar je dankbaar voor bent. Zo verzamel je geluksmomentjes en focus je niet enkel op wat is misgelopen die dag.

Tip 30: doe leuke dingen. Maak een daguitstap en ontdek nieuwe dingen zoals een film, het theater, museum enz.

Bron: Instituut voor communicatie en persoonlijke ontwikkeling. (Nederland)

Scroll to top