Minder calorieën met lightproducten?

Pas op voor de valkuil: light betekent niet altijd minder calorieën en/of gezond. Lightproducten wekken psychologisch gezien de illusie dat je gezond bezig bent. Je trapt dan snel in de valkuil van meer eten. Lightchips zijn een mooi voorbeeld. Ze bevatten 30% minder vet, maar wel meer koolhydraten dan gewone chips waardoor ze nauwelijks minder calorieën bevatten. Uit steekproeven blijkt dat we dagelijks slechts 150 calorieën minder binnenkrijgen als we kiezen voor lightproducten in plaats van standaard producten. Daarom kan je beter een goede relatie met eten opbouwen waarbij je kiest voor evenwichtige maaltijden met een goede verhouding van calorieën, vetten, vezels en suikers. Vanuit Govitas raden we aan om geen voedingsproducten te mijden of te vervangen, wel met mate te eten. Wil je leren om deze gezonde relatie met eten op de bouwen? Govitas biedt later dit jaar hiervoor een gepersonaliseerd traject aan.

Scroll to top